Varför behöver jag klicka på en länk i ett mail när jag registrerar mig på en webbplats?

När du registrerar dig på en webbplats eller en tjänst behöver du ofta klicka på en länk som skickas till dig via e-post. Detta är en säkerhetsåtgärd för att bekräfta att e-postadressen som du har angett verkligen tillhör dig och att du har tillgång till den.

När du klickar på länken som skickas till dig, så verifierar du din e-postadress och bekräftar att du är en verklig användare och har tillgång till e-postadressen. Detta hjälper till att förhindra att obehöriga personer eller botar skapar falska konton på webbplatsen och kan minska risken för bedrägerier, spam eller annan skadlig aktivitet. Dessutom bekräftar verifieringen att du faktiskt har stavat din adress rätt.

I bakgrunden så fungerar det så här:

  • “Jag hävdar att det här min identitet”. När du anger din e-post vid registrering så kan du bara hävda att du äger e-postadressen.
  • “Då vill jag nog gärna verifiera det”. Webbplatsen vet inte om att du äger e-postadressen och skapar därför upp en kod, lagrar den i sin databas och skickar sedan denna kod till e-postadressen som angavs. Oftast kommer koden inbäddad i en länk och behöver därför inte anges manuellt, t.ex. https://bedriva.se/bekfrafta-epostadress?code=abcdefghijklmno
  • “Jag bekräftar”. Du klickar på länken.
  • “Toppen, nu vet jag att du äger e-postadressen”. När webbplatsen märker att du har anropat webbplatsen med koden som finns i databasen så förstår webbplatsen att det är du som äger e-postadressen.

Kontakta Bedriva

Ange din kontaktinformation nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt!